Föreläsare

Larsson talar inför National Geographics International Council of Advisors på Vasamuseet i Stockholm. Han presenterades av Gary Knell, dåvarande VD. Foto: Johan Lygrell.

 

Lars Larsson är en erfaren föreläsare och har talat inför alla typer av åhörare. Han använder ett innovativt och visuellt berättande med kartor, animationer och fotografier. Mest populära är hans föreläsningar om Sven Hedin-projektet, som han många gånger givit på uppdrag av National Geographic. Larsson delar med sig av sina egna erfarenheter och insikter i historien om Sven Hedins liv som upptäcktsresande – en av de största svenska äventyrsberättelserna genom tiderna. Larsson har föreläst vid universiteten i Stockholm, Uppsala, Oslo och Zürich, på Vasamuseet, Etnografiska museet i Stockholm och Frammuseet i Oslo. På Book City i Teheran, Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul och i Globen, Stockholm, på uppdrag av Dell. Larsson är också en av de få svenskar som har föreläst på The Explorers Club i New York.

National Geographic Europes ledning tillsammans med sina explorers på Nobelmuseet i Stockholm (från vänster): Professor Robin Coningham, arkeolog, Joakim Mörnefält, VD NG Europe, Emma Edwall, NG, Camilla Hansen, NG, Joyce Poole, Elephant Voices, Gerlinde Kaltenbrunner, klättrare, Merci Olsson, NG, Lars Larsson, utforskare. Foto: Johan Lygrell.